Blechy

30.10.2015 14:05

Tak jsme po 4 měsících, z chaty, odjeli domů do Prahy.

Moc se nám to nelíbilo, přece jen být v stále spojeni v přírodě, a za  měsíčního svitem lovit myšky. To je největší radost každé pořádné kočky.

Po měsíční aklimatizaci v uzavřeném bytě, nás všechny  začalo svědit v kožíškách.  Panička  usoudila že by nás měla odčervit, a tak jsme se všichni podrobily odčervovací tabletkou. Fuj nic moc dobrého.

Po 14ti dnech se ale nic moc nezměnilo, naopak  u některých jedinců od drbání odskakovaly takové tmavé kousky, jak tmavé malé jehličí. Když nás panička pročesávala ve vaně, tak ty kousky začaly se roztékat, a panička už to jednou takhle zažila se Sárinkou, když byla úplně malé koťátko.  Panička se hrozně vyděsila,  protože ty černé čárky byly výkaly od blech!

A začal boj s bleškami.  Panička nám všem šesti dala do kožíšku  nějakou kapičku, a do 24 hodin jsme měli pokoj od svědění a kousání.  Neustále nás všechny vyčesávala, a  byt celý od blešovala.

Ale ještě tomu  není konec, blešky jsou potvůrky a nakladou v našich kožíškách nové larvičky, které se živý těmi  výkaly, a tak proto vyčesávání, a po 3 týdnech nás to čeká  znova. Znova nové kapičky.

Ale pak už opravdu budeme mít pokoj.  Paničku máme všichni  moc rádi a tak jí bezmocně věříme.

Damiána, říjen 2015